förlåt

ja, det är ju inte allt för ofta som jag uppdatera här.
Jag har inget att berätta! det hände inte allt för mycket och risken är att jag bara pladdrar på om en massa strunt annars. och det är ju helt meningslöst, men kanske kul att läsa.

I veckan var jag och Mira i Göteborg och hälsade på syster. Vi tog tåget upp. gick galant, men jag var lite orolig. hatar att åka tåg. och skulle mira vara glad och finna sig på tåget eller bara skrika? det gick jättebra men på vägen hem var hon lite gnällig. Ett tag satt hon och pratade. hon har börjat med så sjuuukt höga toner så man får ont i öronen. och det började hon med i hela tjugo minuter. jag bara skrattade. vad skulle jag göra? stackars alla andra..

en helg till är förbi. tiden bara springer iväg men det gör iofs inget. bara den saktar in när det blir vår.
denna eviga vintern. jag tycker det är mysigt när det är en så häär fin vinter men visst längtar jag till våren. av många själ.. mira blir större och större :) man kan springa i trädgården. fika ute på en filt.. vi kanske ska påbörja renoveringen om det nu blir av.. japp. jag längtar till våren helt enkelt!


..det gick lite snett idag

waaah...har varit super duktig i två veckor. Två veckor utan godis och söt dricka.
men så idag kommer Daniel hem med godispåse och jag föll för frestelsen...ATTANS!
Nu när vi ätit upp godiset har jag sådan ångest och jag är så ARG på mig själv för att jag inte kunde stå emot!

Ikväll sover Mira i sitt eget rum. Vi testar det för att se om hon sover bättre då. Hon ligger ju och sparkar och pratar för sig själv på nätterna just nu.. märkliga unge! :)

Nej, nu ska jag fortsätta att mysa med framför teven med min älskade!


ensam en fredag

Fredag. Mira och jag har varit hemma själva heeela kvällen för daniel är iväg och spelar bandy i båstad. han klampar nog in genom dörren vilken minut som helst. vinst ikväll!

Klockan kvart i åtta fick Mira tag i fjärrkontrollen, tryckte på några knappar och det blev snö i rutan. Hur jag än gjorde så fick jag inte rätt på det. kan se svt2 men INGEN ANNAN KANAL. missade ju såklart let´s dance!
..som tur är så har jag spelat in en film som gick för ett par veckor sen så jag satte igång den. Tacka vet jag inspelningsbar box! ...vad skulle jag annars gjort? checkat facebook typ 20 gånger ikväll. men alla andra verkar ha ett liv jämfört med mig för ingen har uppdaterat sin status på heeeela kvällen :)

I en vecka har vi kört med kvällrutiner med mira. Vi ger henne välling ca 30-45 minuter innan hon ska sova. När vi sen märker att det är dags för henne att sova så går vi in i sovrummet och myser lite, sjunger (bä bä vita lamm boken) en bok som hon vill tugga upp varje kväll, och jag är så trött på den så jag vill slänga den i väggen varje kväll. Sen lägger vi henne i sin egen säng. Såklart vill hon inte somna direkt. Ett par kvällar har vi sprungit in med fem minuters mellanrum i säkert 45 minuter innan hon somnat men i det stora hela har det gått jättebra!
Iväll har hon legat och sparkat av sig täcket och pratat med sig själv, men till slut somnade hon.

När det här fungerar och det gått ett tag så ska vi försöka få bort nattmåltiden. Helena hur gjorde ni med det? vet att vi pratat om det för ett tagsen när ni slutade med det...
...och till sist ska hon hamna i sitt eget rum, vi får väl se hur det går!
egentligen tror jag att vi hade kunnat ha henne i eget rum redan nu för hon har alltid sovit i sin egen säng och inte haft behovet av oss på nätterna. Nu är det bara upp 3 minuter för att fixa flaskan hon ligger ju kvar i sängen och dricker den och somnar om direkt...
För en vecka sen började vi med välling också.. vi började lite tidigare än vad man ska men vi kände att hon nog inte blev tillräckligt mätt av ersättningen så vi testa och det är skillnad, men hon vaknar ju ändå nån gång men hon kan va fem på morgonen nu..innan var det alltid två-tre!

jaha, varför skrevs detta ner? :)

Nu kom daniel hem, Gordon blev livrädd för klubborna! haha!

förresten igår hade vi en katt som gick på vår tomt hela kvällen. När daniel kom hem hoppade han in till honom i bilen när han öppnade dörren. När han sen ska gå in så smiter katten ner i vår källare. Som tur var hade vi stängt in Gordon på toan för annars hade det blivit en riktig fight! ..ingen bricka, så vi fick ju bara slänga ut den igen!


Kallt kallt kallt

Varit uppe i Branäs denna veckan och åkt skidor, och vi hade det jättemysigt.
Mira åkte pulka. Anton åkte skidor. Jag och Daniel tog också några åk i backarna.
Sällskapsspel på kvällen. God mat. Det har helt enkelt varit supermysigt.
På onsdagen var det -30 grader så då lämnade vi inte stugan. Linda och Johan försökte åka skidor med Anton för han ville så gärna, men så fort han kom upp i backen skrek han att det var kallt så det var bara att gå till stugan igen.

Vi kom till Göteborg i lördags och mellanlandade hos syrran till söndagen då vi skulle åka upp tillsammans.
På kvällen när Linda leker med Mira på golvet så sitter hon själv för första gången. Nu en vecka senare sitter hon stadigare och stadigare för varje dag. Vad tiden springer iväg. men så kul :)

Vi är supernöjda med vår lilla semester. Nu är vi tillbaka i vardagen igen.




januari 2010

..ett år till hemma med Mira. Ska bli så underbart, och just nu vill jag inte tänka längre än så!


RSS 2.0